Časopis

Presveto Trojstvo

“Za nas postoji samo jedan Bog”, izjavljuje sv. Pavao. Jedan se manifestira kao Biće, samoobstojni Gospodin, korijen svega, uzvišeni Otac, Riječ, Volja, Snaga, najbolje izražava onog koji se kao Prvi, sam razotkriva.

Tada slijedi drugi aspekt – oblik jednoga – Mudrost. Mudrost vodi Snagu i stoga je zapisano da “bez Njega nije učinjeno ništa što je učinjeno.”

Kad se očituju aspekti Volje i Mudrosti, treći aspekt mora uslijediti da ih učini stvaralačkom inteligencijom, Božanskim duhom u akciji.

To Trojstvo je Božanski duh, manifestirani Bog, onaj koji je bio, koji jest i koji treba doći. On je korijen osnovnog Trojstva o životu, u svijesti. Jedan dio te svijesti je snaga slobodne volje koja je odvojena i samostalno razvijena iz Božanske harmonije.

Te odvojene svijesti po svom istinskom rođenju ipak nisu izgubljene od Božanskog izvora svjetla. Bog je u nama i mi smo u njemu. Isto tako nisu ni odsječene. Čovjek je zauvijek ostao stvarno izravno povezan s Božanskom iskonskom snagom. To snaga struji preko korijenskog energetskog centra u fizičko tijelo i finija tijela (astralno i mentalno tijelo).