Obavijesti

NEDJELJOM I BLAGDANIMA U 9:30 SATI  

SV. MISA


ČETVRTKOM U 18:00 SATI 

Služba ozdravljivanja Arkanđela Rafaela i molitva za mir i Kristovo vodstvo


ČETVRTKOM U 19:15 I NEDJELJOM U 8:00 SATI

Molitva Gospine krunice


OBAVIJEST

Temeljem Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH od 24. travnja 2020.g., protuepidemijska mjera obustava vjerskih okupljanja, koja je stupila na snagu 19. ožujka ove godine, je poništena od 1. svibnja. Sukladno navedenom, od nedjelje 3. svibnja 2020. god. pa nadalje, sve vjerske službe u našoj crkvi su otvorene za javnost, no bez obzira na to, ublažene protuepidemijske mjere su i dalje na snazi, zbog čega napominjemo sljedeće:

– Neophodno je održavati udaljenost između svih sudionika
od najmanje dva metra prilikom ulaska i izlaska iz crkve te unutar same crkve, neovisno o tome sjedi li se, stoji ili se čeka u redu za vrijeme obreda. Za članove zajedničkog kućanstva nije potrebno da budu odvojeni dva metra jedno od drugih na sjedištima.

– Pri ulasku i izlasku sudionici trebaju dezinficirati ruke. Na ulazu u crkvu te u unutrašnjem prostoru, bit će postavljen dozator s dezinfekcijskim sredstvom na bazi etilnog 70 % alkohola radi dezinfekcije ruku.

– Sredstvo za dezinfekciju potrebno je u količini od 1 do 2 ml nanijeti na suhe i čiste dlanove (obično jedan potisak, ili prema uputama proizvođača). Dlanove i područje između prstiju potrebno je protrljati dok se ne osuše, a sredstvo nije potrebno isprati.

– Kod kašljanja i kihanja prekrivaju se usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba.

– Ne treba dijeliti čaše, drugo posuđe i druge predmete s drugim osobama.

– Obvezno je korištenje zaštitne maske preko usta i nosa tijekom boravka u zatvorenom prostoru.

– Starijim i bolesnim vjernicima preporučuje se da se još za neko vrijeme suzdrže od dolaska na crkvene službe. Također se preporučuje da se suzdrže od dolaska na crkvene službe, osobe koje dijele kućanstvo s osobama starije životne dobi i osobe s kroničnim bolestima.

– Sudionici ne ulaze u crkveni prostor ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su samoizolaciji.

– Prije odlaska na okupljanje u zatvorenom prostoru, svim sudionicima se preporučuje da izmjere kod kuće tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C osoba treba odgoditi sudjelovanje u okupljanjima. Isto tako, osobe koje imaju simptome bilo koje bolesti (npr. kašalj, otežano disanje, učestalo disanje, grlobolja, glavobolja, učestalo kihanje, probavne smetnje, gubitak okusa ili mirisa itd.), treba odgoditi sudjelovanje u okupljanjima.

Uz sve navedeno, valja napomenuti da je, u svrhu poštovanja navedenih preporuka, u našoj crkvi moguće sudjelovanje najviše do 5 vjernika, stoga je prije dolaska na službe obavezna najava. Također, zbog iznesenih razloga, neće biti moguć ulazak u crkvu nakon početka službi, tj., dolazak s vremenskim kašnjenjem.


DOBRO DOŠLI!

  Ulica Pavla Hatza 13, Zagreb

10606126_836851726359792_5714903426908675283_n